MALZEMELER
- 1 paket fiyonk makarna
- 300 gr kıyma
- 1 büyük soğan
- Sıvıyağ
- Yoğurt
- Sarımsak
- Tuz, karabiber, pul biber, nane, sumak
Makarnayı tuzlu suda haşlıyoruz ve süzüyoruz. Soğanı rendeliyoruz ve az yağda pembeleşene kadar çeviriyoruz. Kıymayı ekleyip iyice kavuruyoruz. Karabiber ve tuz ekliyoruz. Kıymanın üstüne makarnayı döküp karıştırarak pişiriyoruz.
Sarımsağı rendeleyip yoğurda ekliyoruz. Ayrı bir yerde sıvıyağı pul biber ile kızdırıyoruz. Makarnayı servis tabağına alıp üstüne yoğurt ve pul biber döküyoruz. Arzuya göre nane ve sumak ile süslüyoruz. Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder