22 Mayıs 2013 Çarşamba

Patatesli Meze

     Bugün yemeğin yanına çok hafif, ferah bir meze yaptım.. İkram olarak da sunulan bu tarif benim favorilerimden..
MALZEMELER
  • 6-7 adet patates
  • 2-3 salatalık
  • Zeytinyağı
  • 1 limon suyu
  • Yoğurt
  • 1-2 diş sarımsak
  • Tuz, nane, pul biber
YAPILIŞI
     Patatesleri soyup haşlıyoruz. Haşlanmış patatesleri iyice eziyoruz. Salatalıkları rendeleyip suyunu sıkıyoruz. Patates, salatalık, zeytinyağı, limon suyu ve tuzu karıştırıyoruz. Ayrı bir kapta yoğurdu sarımsakla karıştırıyoruz. Hazırladığımız yoğurdun bir kısmını ayırıp geri kalanı patatesle karıştırıyoruz. Servis kabına patatesi koyup üstünü ayırdığımız yoğurtla kaplıyoruz. Üstüne nane ve pul biber serpiyoruz. Afiyet olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder