MALZEMELER
- 1 paket kedidili bisküvi
- 2 su bardağı süt
- 3 yumurta
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- 3 su bardağı su
- 2,5 limonun suyu ve kabuğunun rendesi
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
Krema için tereyağ hariç tüm malzemeleri bir tencereye alıp ocağa koyuyoruz. Sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişiriyoruz. Ocaktan almadan önce tereyağı ekleyip karıştırıyoruz.
2 su bardağı sütü bir tabağa döküyoruz. Kedidili bisküvileri önce süte bulayıp sonra dikdörtgen borcama diziyoruz. Üstüne hazırladığımız kremadan döküyoruz. Bir sıra daha kedidili bisküviyi süte bulayıp diziyoruz. Üstüne tekrar kremadan döküyoruz. Tatlıyı buzdolabında 1 gece bekletiyoruz. Servis etmeden önce üstüne fındık kırığı serpiyoruz. Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder