MALZEMELER
- 4 adet yufka
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 2 adet yumurta (1 tanesinin sarısını ayırıyoruz)
- 1 kase lor peyniri
- Susam, çörek otu
Süt, sıvıyağ, yumurta ve lor peynirini bir karıştırma kabına alıp tel çırpıcı ile pürüzsüz bir sos kıvamını alana dek çırpıyoruz. 1 adet yufkayı seriyoruz ve üstüne sostan döküyoruz. Üstüne 1 kat daha yufka serip tekrar sos döküyoruz. Bu şekilde 4 kat yufkayı üst üste serip sos döktükten sonra bir ucundan rulo şeklinde sarmaya başlıyoruz. Rulo şeklini alan yufkalarımızı çok kalın olmayacak şekilde dilimliyoruz. Dilimleri tepsiye dizip üstüne önceden ayırmış olduğumuz yumurta sarısını sürüp susam ve çörek otu serpiyoruz. Fırına veriyoruz. Afiyet olsun..
NOT: Börekleri dilimledikten sonra dondurucuda saklayabilirsiniz. Dondurucudan çıkardığınız böreğinizi erimesini beklemeden fırına verebilirsiniz. Böylece ansızın gelen misafirleriniz için böreğiniz hep hazır olacaktır :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder