MALZEMELER
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 türk kahvesi fincanı bulgur
- Yarım türk kahvesi fincanı pirinç
- 1 adet orta boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 2-3 yemek kaşığı margarin veya tereyağı
- 7 su bardağı su
- Tuz
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı nane
- Biraz pul biber
- 2 su bardağı sıcak su
Mercimek, bulgur ve pirinci bol suda ovuşturarak yıkıyoruz. Soğan ve sarımsağı rendeliyoruz. Margarini bir tencereye alıp kızdırıyoruz. Soğan ve sarımsağı pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Mercimek, bulgur ve pirinci ekleyip 1-2 dakika kavuruyoruz. Tuz ve 7 su bardağı suyu ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.
Ayrı bir tavada unu sıvıyağda kavuruyoruz. Salçayı ekleyip biraz daha kavuruyoruz. Baharatları ekleyip karıştırıyoruz. Sıcak suyu yavaş yavaş ekleyip topaklanmaması için sürekli karıştırıyoruz.
İyice pişip yumuşayan bakliyatların olduğu tencereye hazırladığımız meyaneyi yavaş yavaş ekliyoruz ve sürekli karıştırıyoruz. Tüm malzemeleri bir süre daha kaynatıp ocaktan alıyoruz. Servis ederken arzuya göre üstüne pul biber kızartabilirsiniz. Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder