MALZEMELER
- Yarım paket eritilmiş margarin
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 yumurtanın akını ayır
- 3 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- Yarım paket kabartma tozu
- Yarım limon suyu
- Aldığı kadar un
- Süsleme için kabuklu susam ve çörekotu
Margarini eritiyoruz. Biraz ılınmasını bekleyip sıvıyağ ile karıştırıyoruz. Yumurta akı hariç tüm malzemeleri ekliyoruz. Ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz. Kabuklu susam ve çörek otunu bir tabakta karıştırıyoruz. Çubuk şekli verdiğimiz hamurun üstüne yumurta akı sürüp susam ve çörek otuna batırıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder