14 Mayıs 2013 Salı

Köri Soslu Tavuk

     Ben tavuğun her türlüsünü yerim diyanlerdenim. Sotesi, kızartması, fırında soslusu... Hepsini severek yerim ama köri soslu tavuğun benim için yeri başkadır. Köri Türk mutfağında sık kullanılan bir baharat değildir. Keskin bir tadı ve kokusu vardır ama yerinde ve kararında kullanıldığında özellikle tavuğa çok güzel bir lezzet katıyor. Denemediyseniz mutlaka tavsiye ederim.

MALZEMELER
  • 3 adet tavuk göğsü (Kişi başına 1 adet olarak yapıyorum ben)
  • 2 kutu krema
  • Köri baharatı
  • Tuz
YAPILIŞI
     Tavuğu küp küp doğrayıp tavaya alıyoruz. Az sıvıyağda kavuruyoruz. Ayrı bir tencerede kremayı köri baharatı ile karıştırıp kaynatıyoruz. Köri baharatının miktarı sizin damak zevkinize kalmış. Sürekli karıştırarak körinin topaklanmasını engelliyoruz. Krema kaynadığı anda tavuğun üstüne döküyoruz, tuzunu ekliyoruz ve hepsini birlikte kısık ateşte 5dk. kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun..



1 yorum: