MALZEMELER
Kek için;
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı irmik
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
- 4 su bardağı tozşeker
- 5 su bardağı su
- Yarım limonun suyu
YAPILIŞI
Önce şerbeti hazırlamanız gerekli çünkü şerbet soğuk olarak dökülecek. Tozşeker ve suyu kaynatın. Limon suyunu ekleyin ve 1-2 dakika içinde ocağı kapatıp şerbeti soğumaya bırakın.
Kek için yumurta ve tozşekeri mikserle iyice karıştırın. Geri kalan malzemeleri de ekleyip hepsini tahta bir kaşıkla karıştırın. Hazırladığınız karışımı yağlanmış kare borcama dökün. Önceden ısıtılmış
170° fırında üstü kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkan sıcak kekin üstüne soğuttuğunuz şerbeti dökün. Soğuduktan sonra dilimleyin ve her dilimin üstüne ceviz kırığı serpin. Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder