17 Mayıs 2013 Cuma

Meyve Sulu Soğuk Pasta

Bu tatlıyı ben toz halinde satılan içecekler (Tang, Nazo vb.) ile yapıyorum ama meyve suyu kullanarak da yapanlar var.. Lezzet olarak aralarında bir fark yok tamamen alışkanlık meselesi.. Ben genellikle vişnelisini yapıyorum ama limonlusu da gayet başarılı oluyor..
MALZEMELER
Muhallebi için;
  • 5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı mısır nişastası
Arasına;
  • 2 paket kakaolu kare bisküvi
Meyveli Muhallebi için;
  • 5 su bardağı su
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı mısır nişastası
  • 1 paket toz içecek
YAPILIŞI
     Muhallebi için malzemeleri bir tencereye koyuyoruz. Ocakta sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Dikdörtgen borcamı ıslatıyoruz ve muhallebiyi döküyoruz. Biraz ılınınca üstüne 1 paket kare bisküviyi döşüyoruz.
     Meyve sulu muhallebi için malzemeleri bir tencereye alıyoruz. Ocakta sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Bisküvilerin üstüne döküyoruz.
     1 paket kare bisküviyi rondodan geçiriyoruz ve tatlının üstünü kaplıyoruz. Buzdolabında bekletiyoruz. Soğuk olarak servis ediyoruz. Afiyet olsun..


 
 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder