Bugün balık günümüzde ailecek yeni bir lezzet denedik.. Genelde fırında levrek ya da çipura yapıyorduk ancak eşim bir arkadaşının tavsiyesi ile orkinos almış. Pişirmeden önce balığı eti beyazlayana kadar suda bekletmeniz gerekiyor. Biz bunun için 3 kere suyunu değiştirerek beklettik. Orkinos yeterince yağlı bir balık o yüzden pişirirken sadece 1 tatlı kaşığı kadar zeytinyağı kullandık. Biz sonuçtan memnun kaldık, denemek isteyenler için işte tarifi..
MALZEMELER
- 1kg. dilim orkinos
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
- 1 adet orta boy soğan
- 2 adet orta boy patates
- 1 adet limon
- Öğütülmemiş karabiber
- Tuz (Ben deniz tuzunu öğütüp kullandım)
Borcamı zeytinyağı ile yağlıyoruz. Soğanı dilim şeklinde doğrayıp borcama döşüyoruz. Patatesleri halka halka doğrayıp soğanların üstüne döşüyoruz. Balık dilimlerini yerleştiriyoruz. Limonu halka halka doğrayıp balıkların üstüne yerleştiriyoruz. Karabiber ve tuzu da serpip önceden ısıtılmış 220 derece fırına veriyoruz. 60 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun..
Su felanda mı konulmuyor içine borcamın? Kurumadı mı balıklar pişince
YanıtlaSilBu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSilBu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSil