7 Nisan 2013 Pazar

Mısır Gevrekli Kek

Pazar gününü tüm gün boyunca gezerek geçirince yemek dahil hiçbir şey yapamadım.. Ama yine de kızıma hafta içi yemesi için bir şeyler yapmadan günü tamamlamak içime sinmedi ve ona bu kekcikleri yaptım.. Böylece haftayı güzel bir tarifle tamamlamış oldum :) Afiyet olsun..
MALZEMELER
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • 100ml (yarım kutu) krema
  • 3 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 3 çorba kaşığı bal
  • 1 çorba kaşığı kakao
  • 3 çorba kaşığı un
  • 1,5 su bardağı sade mısır gevreği
  • Yarım su bardağı damla çikolata
YAPILIŞI
Tereyağını küçük bir tencere içinde ocakta erittikten sonra ılınmaya bırakın. İçine krema, pudra şekeri ve bal ilave edip, tel çırpıcıyla iyice karıştırın. Un ve kakaoyu ekleyip yine karıştırın. Mısır gevreği ve damla çikolatayı da ekledikten sonra tüm malzemeyi iyice karıştırın. Muffin kalıplarını yağlayın ve karışımı paylaştırın. Önceden ısıtılmış 175º derece fırında 40 dk. kadar pişirin. (Pişip pişmediklerini anlamak için kürdan batırıp kontrol edin, kürdan temiz çıkana kadar pişirmeye devam edin) Fırından çıkarınca ılınmaya bırakın ve muffin kalıplarından çıkarıp servis edin.. Afiyet olsun..
NOT: Bu kek kurabiye tarzı bir kek olduğundan kabartma tozu kullanılmıyor. Kabartma tozu unutulmuş değildir.




 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder