MALZEMELER
- 1 su bardağı irmik
- 1 lt. süt
- 10 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı margarin
- 1 paket vanilya
- 1 paket kakaolu bisküvi
- 1 su bardağı ceviz
- 1 su bardağı parça çikolata
- 1 paket çikolata sos
İrmik, süt ve şekeri bir tencereye alıyoruz. Ocakta muhallebi kıvamını alana kadar pişiriyoruz. Kıvam alınca içine margarin ve vanilyayı ekliyoruz. Margarin eriyene kadar kısık ateşte karıştırıp ocaktan alıyoruz.
Bisküvileri ve cevizi rondodan geçiriyoruz.
Borcamı ıslatıp muhallebinin yarısını döküyoruz. Üstüne bisküvi, ceviz ve parça çikolatayı serpiyoruz. Kalan muhallebiyi döküyoruz. Çikolata sosu hazırlıyoruz ve muhallebinin üstüne döküyoruz. Buzdolabında beklettikten sonra soğuk servis yapıyoruz. Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder