29 Mart 2013 Cuma

Pratik Krem Karamel

Krem karamele bayılan ama içinde 7-8 tane yumurta olması fikrine pek sıcak bakmayan biri olarak kendime bir kaç tarifin karışımı bir şey hazırladım :) Az yumurta olduğundan hafif, fırınlanmadığından pratik bir tatlı oldu.. Lezzeti ise kusursuz :) Ben bu sefer evdeki hazır karameli kullandım ama siz evde kendiniz kolaylıkla karamel hazırlayabilirsiniz..

MALZEMELER
  • 3 yumurta
  • 8 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 4 silme çorba kaşığı un
  • 1 litre süt
  • KARAMEL için; 8 çorba kaşığı şeker
YAPILIŞI
             Bir tencereye yumurta, şeker, vanilya ve unu koyup tel çırpıcı ile çırpıyoruz. Pürüzsüz bir kıvama ulaşınca tencereyi ocağa orta ateşe koyuyoruz ve içine yavaş yavaş sütü ekliyoruz. Sütü eklerken bir yandan tel çırpıcı ile karıştırıyoruz. Muhallebi kıvamını alana kadar sürekli karıştırarak pişiriyoruz.
              Karamel için şekeri bir tencerede eritiyoruz. Kaselerin dibine karameli paylaştırıyoruz. Üstüne muhallebiyi döküyoruz. Buzdolabında soğuttuktan sonra tabağa ters çevirerek servis ediyoruz. Afiyet olsun :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder