MALZEMELER
- 3 yumurta
- 8 çorba kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 4 silme çorba kaşığı un
- 1 litre süt
- KARAMEL için; 8 çorba kaşığı şeker
Bir tencereye yumurta, şeker, vanilya ve unu koyup tel çırpıcı ile çırpıyoruz. Pürüzsüz bir kıvama ulaşınca tencereyi ocağa orta ateşe koyuyoruz ve içine yavaş yavaş sütü ekliyoruz. Sütü eklerken bir yandan tel çırpıcı ile karıştırıyoruz. Muhallebi kıvamını alana kadar sürekli karıştırarak pişiriyoruz.
Karamel için şekeri bir tencerede eritiyoruz. Kaselerin dibine karameli paylaştırıyoruz. Üstüne muhallebiyi döküyoruz. Buzdolabında soğuttuktan sonra tabağa ters çevirerek servis ediyoruz. Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder