MALZEMELER
- 4 parça tavuk göğsü
- 2 orta boy patates
- 2 havuç
- Bezelye
- Kaşar peyniri
- 2 çorba kaşığı un
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1,5 su bardağı süt
- Tuz
Tavuğu haşlayıp tiftiyoruz. Patatesi küp küp doğrayıp kızartıyoruz. Havucu küp küp doğrayıp bezelyeyle birlikte haşlıyoruz. (patates, havuç ve bezelyeyi hazırlamaya vaktiniz yoksa hazır garnitür de kullanabilirsiniz)
Beşamel sos için margarini tavaya alın. Margarin erimeye başlayınca unu ekleyin ve kavurun. Unun rengi hafif hafif değişmeye başlayınca sütü yavaş yavaş ekleyin ve sürekli çırpın. En son tuzu da ekleyip kıvamını alınca altını kapatın.
Dikdörtgen borcama tavuk, patates, havuç ve bezelyeyi koyup karıştırıyoruz. Üstüne beşamel sos döküp iyice karıştırıyoruz. Biraz karabiber ekliyoruz. 180º fırına veriyoruz. Üstü kızarmaya başlayınca fırından çıkarıp üstüne rendelenmiş kaşar serpiyoruz. Tekrar fırına veriyoruz. Kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder