8 Nisan 2013 Pazartesi

Tavuk Ograten

Beşamel sos ve tavuk sevenlere yapımı kolay bir fırın yemeğidir ograten. Eşim beşamel sos sevmese de bu yemeğe hayır diyemez.. Tüm malzemeyi kendiniz hazırlayabileceğiniz gibi hazır malzemeler kullanarak yapım süresini kısaltabilirsiniz, tamamen sizin tercihinize kalmış :)
MALZEMELER
  • 4 parça tavuk göğsü
  • 2 orta boy patates
  • 2 havuç
  • Bezelye
  • Kaşar peyniri
BEŞAMEL SOS İÇİN;
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1,5 su bardağı süt
  • Tuz
YAPILIŞI
Tavuğu haşlayıp tiftiyoruz. Patatesi küp küp doğrayıp kızartıyoruz. Havucu küp küp doğrayıp bezelyeyle birlikte haşlıyoruz. (patates, havuç ve bezelyeyi hazırlamaya vaktiniz yoksa hazır garnitür de kullanabilirsiniz)
 Beşamel sos için margarini tavaya alın. Margarin erimeye başlayınca unu ekleyin ve kavurun. Unun rengi hafif hafif değişmeye başlayınca sütü yavaş yavaş ekleyin ve sürekli çırpın. En son tuzu da ekleyip kıvamını alınca altını kapatın.
Dikdörtgen borcama tavuk, patates, havuç ve bezelyeyi koyup karıştırıyoruz. Üstüne beşamel sos döküp iyice karıştırıyoruz. Biraz karabiber ekliyoruz. 180º fırına veriyoruz. Üstü kızarmaya başlayınca fırından çıkarıp üstüne rendelenmiş kaşar serpiyoruz. Tekrar fırına veriyoruz. Kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder