24 Mayıs 2013 Cuma

Tarçınlı Cevizli Kek

    Cevize en çok yakışan baharat tarçındır bence.. Hele bir de elma varsa içinde.. Elmanın artık mevsimi olmadığı için bu sefer kekimi sadece cevizli ve tarçınlı yaptım.. Eşim kek pek sevmediği için onun sevebileceği bir tatlıya dönüştürmek istedim tarifi ve üstüne tahin sos yaptım.. Açıkçası bu kadar yakışacağını tahmin etmemiştim.. Hem eşimden hem de ikram ettiğim arkadaşlarımızdan tam puan aldı kekim :)
MALZEMELER
  • 3 yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1/4 su bardağı sıvıyağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı elenmiş un
  • 2 çorba kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı kırılmış ceviz
  • Yarım su bardağı tahin
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • Biraz su
YAPILIŞI
     Yumurta ile şekeri iyice çırpıyoruz. Süt ve sıvıyağı ekleyip tekrar çırpıyoruz. Vanilya, kabartma tozu ve elenmiş unu ekleyip hepsini tahta bir kaşıkla iyice karıştırıyoruz. En son ceviz ve tarçını ekleyip karıştırıyoruz. Unlanmış kek kalıbına döküp önceden ısıtılmış 170° fırında pişiriyoruz.
     Tahini bir kaseye alıyoruz. Üstüne şekeri ekliyoruz. Yavaş yavaş su ekliyoruz. Burada sosu devamlı karıştırmanız gerekiyor. Eğer sosunuz çok akışkan olsun istiyorsanız suyun miktarını fazla tutun eğer daha katı bir kıvam istiyorsanız suyunu az koymalısınız. Şeker miktarını da damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
     Fırından çıkan keki dilimliyoruz ve her dilimin üstüne tahin sos döküp servis ediyoruz. Afiyet olsun..



 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder