MALZEMELER
Pandispanya için;
- 4 adet yumurta
- 3 kahve fincanı şeker
- 3 kahve fincanı un
- Yarım kahve fincanı sıvıyağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Yarım litre süt
- Yarım su bardağı un
- Yarım su bardağı şeker
- 1 paket krem şanti + 1 çay bardağı soğuk süt
- 1 paket beyaz çikolata
- Çilek
- Ceviz
YAPILIŞI
Pandispanya için önce yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz. Diğer malzemeleri ekleyip pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpıyoruz. Kelepçeli kalıbı az sıvıyağ ile yağlayıp karışımı döküyoruz. 175º derece fırında pişiriyoruz. Fırından çıkınca biraz ılınmasını bekleyip kalıptan çıkarıyoruz. Ortadan ikiye bölüyoruz.
Krem şantiyi 1 çay bardağı süt ile çırpıyoruz ve soğuması için buzdolabına koyuyoruz.
Krema malzemelerini bir tencerede muhallebi kıvamı alana kadar pişiriyoruz. Ocaktan alıp blenderdan geçiriyoruz. Soğuması için buzdolabına koyuyoruz.
Krem şanti ve krema soğuyunca ikisini karıştırıp çırpıyoruz.
Kekin tabanını soğuk süt ile ıslatıyoruz ve bir miktar krema sürüyoruz. Üstüne çilekleri doğrayıp yerleştiriyoruz. 1 paket beyaz çikolatayı rendeliyoruz. Ceviz ekliyoruz. Bir miktar krema daha sürüyoruz. Kekin diğer parçasını da süt ile ıslatıp tabanın üstüne kapatıyoruz. Krema ile keki kaplıyoruz. Süsleme için cevizi rondodan geçiriyoruz. Üste cevizi kenarlara ise mısır gevreği kırığı kaplıyoruz. Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder