22 Haziran 2013 Cumartesi

Zeytinyağlı Taze Fasulye

     Sıcakların kendisini iyice hissettirdiği şu günlerde insanın canı hiçbir şey yemek istemiyor. Bu durum en çok biz hanımların işini zorlaştırıyor çünkü ne yemek yapacağımızı şaşırıyoruz :) Sofralarımızı zeytinyağlı yemekler süslüyor. İşte herkesin yazın severek tükettiği bir yemek zeytinyağlı taze fasulye..
MALZEMELER
  • 1 kg. taze fasulye
  • 1 orta boy soğan
  • 2-3 adet domates
  • Yarım çay bardağı kadar zeytinyağı
  • 1 adet küp şeker
  • Tuz
YAPILIŞI
     Taze fasulyeleri yıkayıp ayıklıyoruz. Soğanımızı küçük küçük doğruyoruz. Tencereye zeytinyağını ekleyip ısıtıyoruz. Soğanları 2-3 dk kavuruyoruz. Taze fasulyeleri ekleyip 10 dk sürekli karıştırarak kavuruyoruz. Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğruyoruz. Taze fasulyeye ekleyip 5 dk. daha karıştırarak kavuruyoruz. Üstünü geçecek kadar sıcak su ekliyoruz. Şeker ve tuzu da ekleyip kısık ateşte 40 dk. kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun..

NOT: Bu yemeği düdüklü tencerede de yapabilirsiniz. Tüm işlemleri aynen uygulayıp suyu ekledikten sonraki pişirme süresini 20 dk. olarak ayarlıyoruz. 



 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder