24 Aralık 2013 Salı

Çikolatalı Pasta

     Bir kaç gündür evde bir tatlı arayışı içindeyiz. Bugün nihayet çikolatalı pasta ile iştahımızı kestik :) Ben bu sefer meyve kullanmadım ama siz arasına mevsimine göre muz, çilek vs. koyabilirsiniz..

MALZEMELER
Pandispanya için;
  • 4 adet yumurta
  • 3 kahve fincanı şeker
  • 3 kahve fincanı un
  • Yarım kahve fincanı sıvıyağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı kakao
Krema için;
  • Yarım litre süt
  • Yarım su bardağı un
  • Yarım su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kakaolu krem şanti + 1 çay bardağı soğuk süt
Arasına;
  • 1 su bardağı ceviz
Süsleme için çilekli krem şanti, damla çikolata, pasta süslemeleri
YAPILIŞI
     Pandispanya için önce yumurta ve şekeri kar gibi olana kadar çırpıyoruz. Diğer malzemeleri ekleyip pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpıyoruz. Kelepçeli kalıbı az sıvıyağ ile yağlayıp karışımı döküyoruz. 175º derece fırında pişiriyoruz. Fırından çıkınca biraz ılınmasını bekleyip kalıptan çıkarıyoruz. Ortadan ikiye bölüyoruz.
      Krem şantiyi 1 çay bardağı süt ile çırpıyoruz ve soğuması için buzdolabına koyuyoruz.
     Krema malzemelerini bir tencerede muhallebi kıvamı alana kadar pişiriyoruz. Soğuması için buzdolabına koyuyoruz.
     Krem şanti ve krema soğuyunca ikisini karıştırıp pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpıyoruz.
     Kekin tabanını soğuk süt ile ıslatıyoruz ve bir miktar krema sürüyoruz. Üstüne 1 su bardağı kırılmış ceviz ekliyoruz. Bir miktar krema daha sürüyoruz.  Kekin diğer parçasını da süt ile ıslatıp tabanın üstüne kapatıyoruz. Krema ile keki kaplıyoruz. Pastanın kenarını damla çikolata ile kaplıyoruz. Çilekli krem şantiyi 1 çay bardağı süt ile çırpıp 1-2 saat buzdolabında bekletiyoruz. Sıkma torbası yardımı ile pastamızı süslüyoruz. Üstüne pasta süslemeleri serpiyoruz. Afiyet olsun..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder