MALZEMELER
Tabanı için;
- 1,5 paket rondodan geçirilmiş sade petibör bisküvi
- 100 gr. tereyağı
- 1 paket tuzsuz labne peyniri
- 3 çorba kaşığı yoğurt
- 1 su bardağı şeker
- 2 adet yumurta
- 4 çorba kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 200 gr. sütlü çikolata
- 1 su bardağı krema
Tabanı için rondodan geçirdiğimiz bisküvileri tereyağı ile karıştırıyoruz. Kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt kesip koyuyoruz. Bisküvileri bastırarak tabana yayıyoruz.
Krema için tüm malzemeleri çırpıyoruz ve bisküvilerin üstüne döküyoruz. 170 derece fırında 20-25 dk pişiriyoruz.
Sos için kremayı ocağa alıp kaynatıyoruz. Kaynayınca ocaktan alıp içine çikolatayı kırıklıyoruz ve eriyene kadar karıştırıyoruz.
Taban fırından çıkınca soğutuyoruz ve sos ılınınca üstüne döküyoruz.
Kelepçeli kalıptan çıkarmadan 1 gece buzdolabında bekletiyoruz. (Gerekirse bir kaç saat dondurucuda da bekletebilirsiniz.) Servis etmeden önce kalıptan çıkarıyoruz. Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder