27 Aralık 2013 Cuma

Çikolatalı Cheesecake

     Bir süre önce arkadaşlarıma yaptığım ancak yazmaya fırsat bulamadığım bir tatlı tarifi paylaşmak istiyorum sizlerle.. Tadı "albeni" çikolatayı andırıyor. Çikolata ve tatlıyı sevenlerin sıklıkla yapacağını düşündüğüm bir tarif.. Yemek sitesinde sadece yemek fotoğrafı mı olmalı bizi de sunarken çek diye ortaya atılan teklif sonrası canım arkadaşımın sunumuyla çikolatalı cheesecake..
MALZEMELER
Tabanı için;
  • 1,5 paket rondodan geçirilmiş sade petibör bisküvi
  • 100 gr. tereyağı
Krema için;
  • 1 paket tuzsuz labne peyniri
  • 3 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 adet yumurta
  • 4 çorba kaşığı un
  • 1 paket vanilya
Sos için;
  • 200 gr. sütlü çikolata
  • 1 su bardağı krema
YAPILIŞI
     Tabanı için rondodan geçirdiğimiz bisküvileri tereyağı ile karıştırıyoruz. Kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt kesip koyuyoruz. Bisküvileri bastırarak tabana yayıyoruz.
     Krema için tüm malzemeleri çırpıyoruz ve bisküvilerin üstüne döküyoruz. 170 derece fırında 20-25 dk pişiriyoruz.
     Sos için kremayı ocağa alıp kaynatıyoruz. Kaynayınca ocaktan alıp içine çikolatayı kırıklıyoruz ve eriyene kadar karıştırıyoruz.
     Taban fırından çıkınca soğutuyoruz ve sos ılınınca üstüne döküyoruz.
     Kelepçeli kalıptan çıkarmadan 1 gece buzdolabında bekletiyoruz. (Gerekirse bir kaç saat dondurucuda da bekletebilirsiniz.) Servis etmeden önce kalıptan çıkarıyoruz. Afiyet olsun..




 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder