10 Şubat 2014 Pazartesi

Şuruplu İrmik Tatlısı

     İlk bölümünü yayınladığım ikramlarımın ikincisi sizlerle.. Bu tatlı kısmen Kıbrıs Tatlısına benziyor ancak o galeta unu ile hazırlanırken bu tatlı irmik ile hazırlanıyor. Kıbrıs Tatlısını beğenenler bu tatlıyı da severek yiyeceklerdir. Bu tatlının üstüne krem şanti kullanabilirsiniz ancak ben Kaymak Tadında Krem Şanti kullanmanızı tavsiye ederim. Daha yoğun bir tadı olduğundan tatlının şurubuna yakışıyor.

MALZEMELER
Kek için;
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı kırılmış ceviz
  • Yarım türk kahvesi fincanı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Şurup için;
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 su bardağı şeker
YAPILIŞI
      Kek için yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz. Sıvıyağ ve irmiği ekleyip tekrar çırpıyoruz. Kalan malzemeleri de çırpma kabına alıp çırpıyoruz. Harcı kare borcama döküp önceden ısıtılmış 170 derece fırında 35 dakika pişiriyoruz.
     Şerbet için su ve şekeri tencereye alıp kaynatıyoruz. Şerbeti soğuması için bekletiyoruz.
     Kek fırından çıkınca ılınması için biraz bekletiyoruz. Oda sıcaklığına gelmiş olan şerbetimizi ılık kekik üstüne döküyoruz.
     1 paket krem şantiyi paketteki tarife göre hazırlıyoruz. Şerbetli kekin üstüne sürüyoruz. Süslemek için ceviz kırığı serpiyoruz. Afiyet olsun..





 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder