22 Şubat 2014 Cumartesi

Tavuklu Milföy Börek

Milföy hamuru çok yağlı olduğundan sık kullanmıyorum ancak bu böreğe hayır diyebilmem pek mümkün değil :) Bu resimleri çekeli uzun zaman oldu ancak diğer tariflerin arasında kaybolmuş gitmiş.. İşte size lezzetli bir börek tarifi..

MALZEMELER
  • 20 adet kare milföy hamuru
  • 2 adet büyük tavuk göğsü
  • 1 büyük şişe garnitür
  • Sıvıyağ
  • Tuz, karabiber, kimyon
  • 1 yumurta sarısı
  • Çörek otu
YAPILIŞI
     Tavuk göğsünü küçük küpler halinde doğruyoruz. Sıvıyağı teflon tavaya alıyoruz ve tavukları kavuruyoruz. Ben tuzunu tavuk suyunu salınca ekliyorum böylece suyuyla birlikte tuzu da çeken tavuk daha lezzetli oluyor. Garnitürü ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Karabiber ve kimyonu ekleyip bir kaç kere karıştırıyoruz. Ocaktan aldığımız tavuğumuzu soğumaya bırakıyoruz.
  Kare milföyün ortasına garnitürlü tavuktan koyup kenarlarını ortada birleştiriyoruz. Üstüne yumurta sarısı sürüp çörek otu serpiyoruz. 200 derece fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun..




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder