MALZEMELER
- 4 yumurta (yumurtalarınız büyükse 3 adet de koyabilirsiniz)
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 2 adet orta boy havuç
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Yarım su bardağı ceviz
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
YAPILIŞI
Havuçları bir tabağa rendeliyoruz.
Yumurtayı ve şekeri iyice çırpıyoruz. Şeker eriyince içine sıvıyağı ekleyip tekrar çırpıyoruz. Tarçın, ceviz, un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırıyoruz. Rendelediğimiz havuçları avucumuzda sıkıp suyunu süzdürdükten sonra kek hamurumuza ekliyoruz. Tüm malzemeleri tekrar çırpıyoruz.
Kekimizi pişireceğimiz kabı az tereyağı ile yağlayıp biraz un serpiyoruz. Kek hamurunu pişirme kabına döküp önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 35dk pişiriyoruz.
Kekimizi sunmadan önce üstüne pudra şekeri serpiyoruz. Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder