6 Ocak 2014 Pazartesi

Fırında Patates Topları

     Pratik ve lezzetli bir tarif olan patates toplarını ister ikram olarak sunabilir isterseniz de et yemeklerinin yanına yapabilirsiniz.. Kaşar soğuyunca donduğu için sıcak servis edilmesi gerekiyor..

MALZEMELER
  • 5 adet orta boy patates
  • 1 çay kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Kaşar
  • Galeta unu
YAPILIŞI
     Patatesleri haşlıyoruz. Tereyağı ve tuzu ekleyip püre haline getiriyoruz. Kaşarı küçük parçalar halinde kesiyoruz veya rendeliyoruz. Patatesleri elimizle poğaça hamuru açar gibi daire şekli veriyoruz ve ortasına bir miktar kaşar koyuyoruz. Yuvarlayarak top şekline getiriyoruz. Bir tabağa bolca galeta unu döküyoruz ve patates toplarını içine atıp tabağı sallıyoruz. Her yeri galeta ununa bulanan topları az sıvıyağ ile yağladığımız borcama diziyoruz. Önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder