12 Mart 2014 Çarşamba

Fırında Soslu Tavuk

     Uzun zamandır tavuk yemeği yapmıyordum. Tavuk etine pek güven olmadığı konuşuluyor malum.. Ancak insanın canı da çekmiyor değil hani :) Bu akşam klasik tavuk tariflerimden birini yaptım.. İşte tarifi ve resimleri..

MALZEMELER
  • 4-5 adet tavuk but
  • 2-3 adet patates
Sos için;
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 1-2 diş sarımsak
  • 1 soğan rendesi
  • Tuz, karabiber, nane, kekik
YAPILIŞI
     Sos için tüm malzemeleri karıştırıyoruz. Tavukları sosa yatırıp 2-3 saat buzdolabında bekletiyoruz. Patatesleri büyük dilimler halinde doğruyoruz. Borcama patatesleri döşüyoruz, üstüne tavukları yerleştiriyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üstü kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun..


 


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder